Test EPU 2B
  1. Vytvor si v Docs priečinok s názvom priezvisko_epu2b a v ňom v DW vytvor a ulož súbor relative.htm
  2. Nastavte stránke európsky kód a názov Test 2B, odkazy Nikdy nepodčiarknuté. Ulož.
  3. Vytvor vrstvu. Do nej vlož tento text: Úspešní žiadatelia o maďarské občianstvo budú povinní nahlásiť úradom stratu slovenskej štátnej príslušnosti. Ak si túto povinnosť nesplnia, bude im hroziť pokuta 3319 eur. Stratou občianstva taktiež prídu ľudia o možnosť pôsobiť v niektorých verejných funkciách, napríklad v pozícii poslanca parlamentu.
  4. ZA ňou!!! vytvor daľšiu vrstvu s vlastnosťami: pozícia relatívna 15px dole 20px doprava , podklad žltý. Ulož súbor.
  5. Do tejto vrstvy vlož text: Výnimku z automatickej straty občianstva budú mať ľudia, ktorí iné občianstvo nadobudnú narodením či manželstvom. Ak podpíše normu prezident, Slováci sa úpravou budú riadiť od 17. júla. Doteraz nadobudnutého dvojakého občianstva by sa zmeny nemali dotknúť. Právna úprava straty občianstva prakticky kopíruje českú legislatívu.
  6. ZA ňou!!! vytvor daľšiu vrstvu s vlastnosťami: pozícia relatívna -5px dole 10px doprava, podklad svetlomodrý. Ulož súbor.
  7. Do tejto vrstvy vlož obrázok hore na stránke a zadajte mu vlastnosť obtekanie vpravo 22px, t.j. aby text bol naľavo a obrázok bol vpravo. Zadaj mu alternatívny text ako je tu a odkaz na facebook. Potom vlož text: Strana maďarskej koalície novelu zákona odmieta ako nedemokratickú a protiústavnú a je pripravená obrátiť sa na Ústavný súd aj na Európsky súd pre ľudské práva, kde ju chcú anulovať. SMK dúfa, že po slovenských voľbách upadnú emócie a vlády Slovenska a Maďarska nájdu riešenie pre tento umelo nafúknutý problém.
  8. Ulož súbor. Potom súbor ulož ako absolute.htm a ešte raz ako relative2.htm
  9. Potom zmeň vrstvu v bode 4 tak, aby nebola ZA prvou vrstvou, ale V NEJ!!! /v nútri/. Ulož.
  10. Otvor uložený súbor absolute, a prvú vrstvu z bodu 4 zmeň na absolute pozícia 200 dole 100 doprava a ulož.
  11. Pridaj do stránky vrstvu, ktorá sa neposúva so stránkou na pozícii 600px, 10px podklad oranž a do nej vlož neviditeľnú tabuľku s 3 riadkami a 1 stlpcom. Do každúho riadka daj 1 odkaz na nejakú reálnu stránku. Ulož ako static.htm